Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Co všechno děláme?

dsc_0517--2-.jpg   Každý týden se scházíme v klubovně.

  

  Jednou až dvakrát za měsíc se koná celodenní nebo víkendová akce - výprava do přírody nebo za kulturou, víkend na chatě,f--131-.jpg velká hra po městě, táboření pod stany, sáňkování nebo výprava na kolech…

  

  V červenci jezdíme na tábor.

   

  Pomáháme lidem i přírodě, hrajeme hry, sportujeme, vaříme, učíme se první pomoc i jiné užitečné věci, poznáváme přírodu i historii, navštěvujeme hrady a muzea, zpíváme, vyrábíme a tvoříme, objevujeme nová místa…

 
 
 
 

dsc_0961.jpgCo náš oddíl může přinést vašim dětem?

 

  aktivní a smysluplné využití času

  dobré kamarády všech věkových kategorií

  zajímavý program přizpůsobený věku = dobrodružství a zážitky v reálném světě, ne pouze virtuálním

  pravidelný pohyb v přírodě

  praktické dovednosti (první pomoc, vaření, balení batohu...)

  rozvoj samo­statnosti, tvořivosti, schopnosti postarat se o sebe a spolupracovat s druhými…

 
 
 

Co o oddíle říkají rodiče členů?

t03--53-.jpg  "Pořádáte spoustu zajímavých akcí. Děti se učí samostatnosti, budují si kamarádství bez rozdílu věku, získávají kladný vztah k přírodě. Letní tábor byl skvělý. Já osobně bych Vám chtěla poděkovat za Váš čas strávený s dětmi, za všechny perfektně připravené akce a přeji hodně nových členů a pevné nervy do dalšího roku..." (maminka, v oddíle má syna)

 

dsc_0659.jpg  "Pro mě je pozitivum skautského oddílu hlavně v tom, že děti nesedí u počítače nebo u televize a akčně tráví čas. Myslím, že dokážete děti zabavit do poslední chvíle. Také je v dnešní uspěchané době dobré vracet se k přírodě, něco se o ní naučit i se naučit něco od ní, což se vám daří. Také se mi líbí kamarádství, a hodně taky to, že si děti uvědomí, že všechno v životě není zadarmo, že se o všechno musí prací a pílí přičinit..." (maminka, v oddíle má dva syny)

  skauting-junak-skauti-studenka--1-.jpg
  "Děti jsou určitě více samostatné a dokážou se o sebe lépe postarat.  Vzájemně se naučili si pomáhat a vnímat jeden druhého. Když si prohlížíme společně fotografie a poslouchám jejich historky z tábora, mluví oba velmi hezky a zaujatě, co vše prožili..." (maminka, v oddíle má syna a dceru)

 

  A co o oddíle říkají samotní členové, si můžete přečíst tady.

 

 

  

Co je ještě dobré vědět?    

junak-skauting-studenka.jpg► Náš oddíl je součástí spolku Junák – český skaut, jehož posláním je "podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí; jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností tak, aby byli po celý život připraveni plnit povinnosti k nejvyšší Pravdě a Lásce; sobě samým; bližním, vlasti, celému lidskému společenství a přírodě."

skauting-junak-skauti-studenka--2-.jpg

► Vedoucí oddílu musí mít vůdcovskou zkoušku z oborů jako je právo, metodika, psychologie, hospodaření, plánování aj. a zdravotnický kurz.

► Část programu je společná pro všechny, část je přizpůsobená věku dětí tak, aby byl program pro všechny přiměřený. O jednotlivých družinách se více dozvíte tady.

► Zajímavý článek o významu dětských oddílů si můžete přečíst tady.

 

Kontakty, klubovna a schůzky

Vedení oddílu

Termíny akcí

skauting-junak-skauti-studenka--8-.jpg

dsc_0820.jpg

dsc_0900.jpg

f--149-.jpg 

t09--93-.jpg