Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce LAVIČKA

13. 5. 2022

dsc_0692.jpgChoroš mě od začátku varoval, že si to představuji jako Hurvínek válku. Ale měla jsem utkvělou představu, že když máme u klubovny dílnu a v ní šikovného Choroše, že by bylo dobré, kdyby skauti taky někdy vyrobili něco pořádného a užitečného. A protože se loni rozpadla lavička, na níž jsme sedávali na venkovních schůzkách, byl plán jasný.

První kolo proběho již na podzim, kdy se začalo s obrušováním starého nátěru z latí. Nestihlo se toho mnoho a některé latě pak vypadaly, jako by je ohlodal bobr. Pak byla moc zima, pak čekal Choroš na koupi nového stroje, aby mohl nachystat další část práce, takže pokračovalo se v dubnu. Napodruhé to vypadalo nadějně, kromě Choroše dorazil i Mirek, takže produktivita práce poněkud vzrostla - vrtaly se díry, natíralo a tak.

No a pak už stačil poslední krok - všechno to sešroubovat dohromady. To si jako Hurvínek válku představoval pro změnu Choroš, když mi tvrdil, že je to práce na 20 minut a zvládnou to sami bez něho.

Tak zpočátku skutečně latě na konstrukci utěšeně přibývaly, ale pak pracovní tým zjistil, že na těch zbývajících latích nesedí díry, takže vše odšrouboval a začal přišroubovávat nanovo v jiné konstelaci. Tuto aktivitu protočili asi tak třikrát a pak už byl skoro konec schůzky. Ale zato mezitím stihli vygooglovat, že kdyby každý z nás dal 150 Kč, mohli jsme si novou lavičku koupit. Jednohlasně se shodli na tom, že by do toho šli, což jsem jim jako obvykle zkazila.

Z časoprostorových důvodů to pak smontoval Choroš sám, na následující schůzce už se jen lavička křtila jménem Hilda a zapíjela Kofolou. Zase máme na čem sedět, děkujeme všem pracovníkům! Pat a Mat jsou na vás hrdí.

Zuzka