Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boj o truhlu pokladů - zahajovací hra, 5.9.2015

7. 9. 2015

Prázdniny jsou za námi, začíná podzim a s ním i 20. rok činnosti Bílých hadů. Jak už se stalo zvykem, první akcí roku je velká hra o poklad, určená nejen celému oddílu včetně benjamínků Cvrčků, ale i zájemcům mimo oddíl. Počasí nám navzdory předpovědím přeje, a tak se v sobotu odpoledne u klubovny scházíme v celkem hojném počtu.

 Hráči rozdělení do pěti týmů mají za úkol získat na osmi stanovištích části mapy, na níž je vyznačen úkryt zprávy o pokladu. Stanoviště jsou rozmanitá – při sbírání kartiček pomocí kolíčků na prádlo a při jízdě na koloběžce se uplatní rychlost a šikovnost, krmení medvěda vyžaduje dobrou mušku, při lyžování na prknech a přechodu bažiny přijde ke slovu schopnost domluvit se a spolupracovat… Babočka v roli ježibaby prověřuje znalost jedovatých hub a rostlin, odvážlivci si užijí na nezbytné lanové překážce. Největší úspěch má čaroděj Radek, jehož je potřeba stříkačkami naplněnými vodou zasáhnout do papíru, který má přišpendlený na zádech. Nevím, jak Radek, ale hráči si to mimořádně užili .

dsc_0866.jpgMapy jsou složeny, zpráva o pokladu rozluštěna, a tak zbývá jen truhlu vykopat, na což se letos hráči vrhají holýma rukama . Následuje dělení kořisti, společná fotka, hodnocení hry a loučení s nečleny.

Členové oddílu ještě zůstávají, zahajují nový rok oddílovým pokřikem a dozvídají se různé novinky, které na nás letos čekají.

Děkuji všem organizátorům za odvedenou práci!