Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hukvaldy 23.4.2022

25. 4. 2022

dsc_0779---kopie.jpgČlenstvo si přálo výpravu na hrad, tak jsme po dlouhých letech vyrazili na Hukvaldy. Vlakem jsme odjeli do Kopřivnice, tam jsme měli hodinu času, tak jsme si připomněli patrona všech skautů, svatého Jiří, který má zítra svátek, a zahráli si strategickou hru, při níž jsme si prožili jeho boj s drakem.

Autobus nás pak dovezl přímo do Hukvald. Po útoku na místní pekárnu a obchůdek jsme vyrazili k hradu. Všechno jsme prolezli, všude se vyfotili a sešli k lišce Bystroušce. Tam jsme si rozšířili obzory poslechem kousku opery Leoše Janáčka a poté jsme pokračovali kolem Ondřejnice a na vrch Vrchy.

Chůzi do kopce část členstva vnímala jako zásadní křivdu, ale nakonec všichni vylezli a užili si pauzu pod zvoničkou obklopeni malebnými výhledy. Kromě toho jsme si zahráli hru s přetahováním lanem a s meči a skauti určovali okolní kopce a obce podle mapy.

Seběhli jsme k Větřkovické přehradě, kde jsme se po vzoru sv. Jiří utkali se zlem - každá družina si do obrázku draka napsala 5 špatných vlastností, se kterými se potýká, a poté se snažila draka zahubit šipkami.

Cestou kolem Lubiny jsme posbírali pytel odpadků a zahráli si ještě pár hříček a po 14 kilometrech dorazili do Příbora na vlak.

 

Náhledy fotografií ze složky Hukvaldy 23.4.2022