Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánské léto na Olšanských horách, 4.-6.10.2019

9. 10. 2019

dsc_0169.jpg

Přestože předpověď počasí byla vysloveně hororová, vyrazilo nás na výpravu do podhůří Jeseníků překvapivé množství - 23 odolných odvážlivců. V pátek nás čekalo cestování vlakem a autobusem do Horních Studének a odtamtud ještě asi 2 kilometry pěšky za tmy a mrholení na chatu. Pak už jsme se stihli jen zabydlet, zahrát si malou seznamovací hru, přečíst indiánskou pohádku na dobrou noc, zkrotit rozdováděná vlčata a jít spát.

Ráno bylo chladno, mlhavo a nevlídně. Přesto jsme po snídani na chvíli vyrazili ven, abychom si zahráli hru s indiánskými názvy měsíců a ukázali si, co v okolí roste za stromy. Po vydatném obědě ještě v lese došlo na krátkou akční hru s nafukovacími balónky, ale pak už jsme se před deštěm museli uchýlit do chalupy. Zahráli jsme si pantomimu a hru s poznáváním jedovatých rostlin, dlouho jsme zpívali a na řadu přišly i další seznamovací hry. 

V neděli konečně svítilo sluníčko, i když chladno bylo stále. Trojice v lese vytvářely parádní mandaly z přírodnin a moc se jim to povedlo, Krocani pak měli krátký program ke skautskému zákonu a vlčata a světlušky hry na spolupráci. 

Po obědě už jsme se balili, uklízeli a před půl druhou vykročili na autobus. Cestování kvůli zpoždění bylo celkem napínavé, ale nakonec jsme měli štěstí a domů jsme dorazili v plánovaných šest hodin.

Akci organizovala Čilli jako součást čekatelské zkoušky a bylo to fajn - děkujeme. Pochvalu si zaslouží nováčci, že svou první velkou výpravu zvládli i ve ztížených podmínkách, a velké poděkování také Rejskovi za ochotu při nošení vody, úklidu apod.