Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánské léto na Pochni, 1.-3.10.2021

5. 10. 2021

První říjnový víkend jsme strávili na oblíbené pochni v Jeseníkách. Počasí nám přálo, bylo sluníčko a teplo. Páteční odpoledne padlo na cestu, zabydlování, seznamovací hru a volnou zábavu.

V sobotu dopoledne jsme vyrazili na krátkou procházku po okolí, při níž jsme se dozvěděli o různých zajímavých přírodních jevech, jako jsou jedovaté houby, barvení listí, odlétání tažných ptáků apod. Ke každému tématu proběhla nějaká přírodovědná a taky seznamovací hříčka.

dsc_0127.jpgPo obědě se družiny utkaly ve velké hře Dobývání hradů. Hrady se dobývaly plněním úkolů z těchto oblastí: Služba bližním, Bojový výcvik, Znalost přírody a léčitelství, Řemesla a Strategie a bystrá mysl. Slavně zvítězila Žlutá šestka světlušek zároveň s družinou Jezevčíků.

Poté jsme se v zájmu trénování práce s nožem pustili do vydlabávání brambor, do nichž jsme pak nalili vajíčka a pekli je v popelu. Byla to mňamka.

Večer ještě proběhla svíčková stezka pro přítomné nováčky a roverský oheň pro Kimi.

Nedělní program začal tvořivě - světlušky a vlčata vytvářely obrazy z vylisovaných listů, skauti se s úspěchem pokusili o výrobu dubánků. Všechny výtvory se mimořádně povedly.

Před obědem jsme ještě stihli tradiční Drsný kanadský dřevorubecký závod, i když tentokrát v netradiční podobě - soutěžilo se ve věkově smíšených týmech. Vítězství vybojovali Fox, Agent, Pomněnka a Zuzka.

Pak už se vařil oběd, uklízelo, balilo. Před odchodem jsme stihli ještě jednu hru a hodnocení a pak už jsme vyrazili. Bylo to moc fajn.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Indiánské léto na Pochni, 1.-3.10.2021