Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánské léto na Pochni, 2.-4.10.2020

6. 10. 2020

Po deštivém týdnu přišel pěkný teplý víkend a my jsme celí natěšení vyrazili na víkendovku. Dlouhé cestování bylo zpestřeno ještě i několika výlukami, takže do Pochně jsme dojeli až před osmou. Pustili jsme si video z předtáborovky, zabydleli se a šli spát.

zdsc_0953.jpgV sobotu po rozcvičce a snídani jsme se vypravili na krátký průzkum okolí. Prolezli jsme dvě předválečné pevnůstky a zahráli si hry s houbami a stromy. Na zahradě u chalupy jsme se vyřádili při oblíbené bojové hře Vyvolávání čísel a pak se vařil oběd.

Odpoledne vypukl tradiční Drsný kanadský dřevorubecký závod - běh přes překážky s kládou či polenem doplněný o řezání a sekání dřeva. Soutěžilo se v několika kategoriích - mezi vlčaty zvítězil Vítek, mezi světluškami Myška, u skautů a skautek Dino a v kategorii starších kusů Mirek.

Během závodu také trojice fotily a tvořily komiksy s tematikou dobrých skutků. Před večeří jsme stihli ještě tvořivě-spolupracovací hru, při níž se v lese stavěl domeček pro vajíčko dle zadání.

Večer jsme zapojili fantazii při malování roztodivných hub (každý si vylosoval nšjaký zvláštní název a měl nakreslit, jak si danou houbu představuje), následovala svíčková stezka pro nováčky a malý ohýnek, u nějž byl Honza přijat mezi rovery.

V neděli pršelo. Začali jsme hrou, při níž jsme se o ostatních dozvěděli něco nového. Poté jsme skládali keltský horoskop stromů a o svém stromu si v atlase hledali nějakou informaci.

A pak už byl čas na úklid, oběd, balení, hodnocení a už za sluníčka odchod na autobus. Bylo to fajn :-)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Indiánské léto na Pochni, 2.-4.10.2020