Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánské léto pod Ondřejníkem, 30.9.-2.10.2022

4. 10. 2022

dsc_0643.jpgLetošní Indiánské léto jsme strávili na dosud neznámé chatě u Kunčic pod Ondřejníkem. V pátek večer jsme se zabydleli, zahráli si seznamovací hru, povyprávěli si o historii Indiánů, zazpívali a šli spát.

Sobotní ráno bylo mlhavé, přesto jsme vyrazili dobýt vrchol Skalky. Cestou jsme hráli hry a sbírali houby, na vrcholu zorientovali mapy a ukázali si, co bychom kde viděli, kdyby bylo vidět. :-)

Odpoledne jsme se rozdělili do tří kmenů a vypukla série indiánských her a programů - předávali jsme poselství v paměti, hledali léčivé rostliny, stopovali podivné přírodní úkazy a prošli překážkovou stezkou. Po večeři jsme si pak ještě vymýšleli indiánská jména.

Proběhla i svíčková cesta pro nováčky, kteří při ní získali svou skautskou Stezku, a také malý slibový oheň světlušek - kvůli dešti improvizovaný na verandě u svíček.

V neděli svítilo sluníčko. Kmeny luštily indiánské obrázkové písmo, trénovaly své sebeovládání v situaci, kdy se je snažili druzí rozesmát, a nakonec jsme si vyrobili lapače snů.

Po obědě už jsme balili, uklízeli, hodnotili, stihla se i chvíle dovádění na louce a o půl třetí jsme vykročili na vlak.