Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské kolo závodu vlčat a světlušek, 11.-12.6.2016

13. 6. 2016

Na krajské kolo závodu vlčat a světlušek vyrazila Fialková šestka v sobotu časně ráno. Vlakem jsme dojeli do Čermné, pak nás čekalo několik kilometrů do Mokřinek v údolí Moravice, kde se závod (inspirovaný příběhem Shreka) odehrával. Za mírného mrholení jsme postavili stany.

Po zahajovacím nástupu jsme do startu měli ještě chvíli čas, a tak se holky vrhly na doprovodný program - svezly se na raftu a vyrobily si antistresové balónky (kteroužto kratochvíli organizovala naše sestra vůdkyně). 

dsc_0492.jpg

Celé odpoledne strávily světlušky na trase závodu. Disciplín bylo 11, nejlépe jim šla stavba stanu, manuální zručnost, první pomoc a krizové situace, zlepšily se v logickém myšlení. Naopak se nepodařila fyzická zdatnost, trochu lepší to taky mohlo být v orientaci a znalosti přírody. Jako doprovod jim byl přidělen bratr Ondra z Havířova, kterého si okamžitě oblíbily :-). Náš Mirek doprovázel družinu z Fryčovic.

Po návratu nás čekala zasloužená večeře a pak se dlouho zpívalo u ohně.

Nedělní ráno bylo slunečné a plné rosy. Vzorně jsme měli sbaleno mezi prvními, takže pak jsme dlouho čekali na závěrečný nástup s vyhlášením výsledků. Mezi 17 světluščími družinami naše šestka vybojovala výborné 8. místo.

Protože jsme měli dost času, přes les a opuštěné lázně jsme vyrazili do Jánských Koupelí, odkud nám po poledni jel autobus. V Ostravě jsme akci oslavili zmrzlinou a ve tři jsme utahaní, ale plní dojmů byli ve Studénce.

Ještě jednou Fialkové šestce blahopřeji a děkuji za velmi dobrou reprezentaci oddílu!