Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc - výprava za kulturou, 9.3.2019

11. 3. 2019

dsc_0339.jpg

Přeháňkového březnového počasí každoročně využíváme k výpravě někam do civilizace za kulturou. Letos jsme se vypravili až do Olomouce.

Nejprve jsme zamířili ke katedrále sv. Václava; tam jsme chtěli jít do krypty, ale bohžel zrovna byla nepřístupná, a tak jsme rovnou pokračovali kolem chrámu sv. Mořice na Horní náměstí. Začalo pršet, a tak jsme se strategicky ukryli v cukrárně.

Poté na náměstí vypukla hra, při níž měly družiny podle fotek hledat různé architektonické prvky. Přes Dolní náměstí a hradby jsme pokračovali do Bezručových sadů.

Našim cílem byla Pevnost poznání, interaktivní muzeum zaměřené na přírodu, historii i vědu. Zavřeli jsme Honzu do modelu škeble, vzpomněli na Ječmena nad mikroskopem, kde jsme pozorovali ječmen; vyzkoušeli si různé hlavolamy a přístroje a navlékli se do historických kostýmů...

Po dvou hodinách jsme přes sady vykročili zpět k nádraží, to už nám chvílemi svítílo sluníčko. Ve vlaku se všichni jako obvykle rozdováděli a v pět jsme byli doma.

Role průvodců se úspěšně zhostili Méďa a Rejsek, kteří si připravili zajímavosti o různých místech, která jsme viděli, a nakonec uspořádali také otázkovou hru - díky!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Olomouc - výprava za kulturou, 9.3.2019