Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pololetky na Hájence, 2.-5.2.2023

8. 2. 2023

Na velkou zimní výpravu jsme vyrazili ve dvou etapách. Skauti a roveři odjeli už ve čtvrtek a večer strávili topením, hrou na téma závislosti a volnou zábavou. V pátek ráno pak za hustého sněžení sestoupili zpět do Kopřivnice, aby nakoupili potraviny a pomohli s batohy vlčatům a světluškám.

Odpoledne padal sníh s deštěm, tak jsme zůstali v chalupě. Proběhla instruktáž o tom, jak správně natáčet na kameru, a skupinky pak během celého víkendu točily a stříhaly zprávy, reklamu, večerníček a chvilku pro kutily do TV Bílí hadi.

f--072-.jpgVyrobili jsme si kytku z krepáku, dozvěděli se, jak se chovat při setkání s medvědem, a vyrobili sádlovo-zrněnou dobrotku pro ptactvo. K večeři jsme si po trojicích napekli pizzu a večer jsme u krbu četli Malého prince.

Sobotu jsme zahájili rozcvičkou, snídaní a povídáním o nástrahách zimní přírody, načež jsme šli ven bobovat. Sněhu bylo výrazně víc, než jsme čekali, a průběžně přibýval další.

Po obědě jsme si zašli na nedalekou rozhlednu. Následoval volitelný troj-program, který si každý vybral dle svého zájmu - v nabídce byly stromy, volby a detektivní hádanky. Večer jsme se dívali na parádní dokument Planeta Česko.

V neděli nás čekal kvíz plný zajímavostí o ptácích, hry venku, poslední bobování a rychlé dokončování televizních pořadů. Po obědě jsme sbalili, uklidili a vyrazili na vlak. Na nádraží jsme udělili diplomy Polárník roku těm, kdo během výpravy splnili 13 všestranných úkolů.

Byla to povedená akce s nabitým programem.

 

Náhledy fotografií ze složky Pololetky na Hájence, 2.-5.2.2023