Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pololetky na Hájence, 3.-6.2.2022

8. 2. 2022

Pololetní prázdniny se letos trefily přímo do další koronavirové vlny, takže kdo není pozitivní, je aspoň v karanténě. Ale i tak se nasbíralo 14 zdravých a statečných, kteří na dvě etapy vyrazili: starší skautky už ve čtvrtek večer, vlčata a světlušky v pátek ráno. Našim cílem byla Hájenka v Janíkově sedle u Kopřivnice.

dsc_0443.jpgSkautky svůj čas strávily stolními hrami, opékáním marshmallow a nácvikem rozdělávání ohně na sněhu. V pátek po obědě jsme už všichni společně vyrazili na nedalekou skalní vyhlídku, cestou si zahráli hru s poznáváním přírodnin podle indicií a u chaty pak chvíli bobovali.

V chalupě jsme si pak řekli něco o masopustu, kteréžto téma nás bude provázet celý víkend, a skautky se vrhly na smažení tradičního masopustního pečiva - božích milostí. Poté následovalo několik her s tematikou starých řemesel. Večer jsme zpívali a četli pohádku o Jiřím Raškovi.

Sobotní dopoledne patřilo dobývání hory Mons Ruber. Stoupali jsme na vrchol a tři týmy cestou plnily různé záludné úkoly, jako např. kvíz o omrzlinách, chůze s hořící svíčkou, rozdělávání ohně a tavení ešusu sněhu, střílení z praku, orientace mapy apod. Vrchol byl úspěšně dobyt, což jsem oslavili prskavkami a fidorkovými medailemi.

Po obědě jsme trénovali určování azimutů a světových stran a opět bobovali na zledovatělé cestě. Poté jsme vyráběli masopustní masky, hráli hru s poznáváním ptáků, opět četli a zpívali a protože se vyjasnilo, mohli jsme se jít podívat i na zimní souhvězdí.

V neděli jsme začali velkou hrou s rozmanitými úkoly na téma odborek, venku pak proběhly krátké masopustní závody v maskách a vlajková hra.

No a pak už se vařil oběd, balilo, uklízelo a vyráželo na zpáteční cestu. I když nás bylo málo, bylo to fajn a stálo to za to :-)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pololetky na Hájence, 3.-6.2.2022