Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předtáborové putování podél Budišovky a Odry, 10.-12.6.2022

14. 6. 2022

dsc_0832.jpgPoslední výprava roku byla putovní. Když jsme takovéto vandry dělávali před covidem, jezdilo jen pár nejodvážnějších jedinců - většina přispěchala s rozličnými zdravotními a rodinnými důvody, jež jim rozhodně bránily v účasti. Letos jsme čekali podobný vývoj, jaké však bylo naše překvapení, když se výprava blížila a záplava omluvných SMS stále nikde... Doplnili jsme tedy zásobu oddílových stanů osobními stany Vorvaňů, abychom měli pro všechny, a vyrazili ve zcela nevídaném počtu 19 osob.

V pátek skončily několikadenní deště a zavládlo krásné slunečné počasí. Vpodvečer jsme vyrazili ze Svatoňovic k Budišovce a utábořili se na romantickém místě u staré břidlicové štoly.

Ráno jsme vstávali brzy, o což se zasloužily světlušky brebentící od úsvitu. Pomalu jsme sbalili stany, uvařili snídaně a vykročili podél Budišovky, která byla po poledni vystřídána Odrou. Cestou se hrálo pozorovací bingo o bonbóny, čtyři týmy také získávaly písmena do tajenky za poznávání rostlin, všímavost, vědomostní otázky i odhadování času. Zastavili jsme se u Jezerního dolu, na Hadince si dali nanuky, odpoledne byla velká pauza s koupáním v Odře a bojovými hrami (připravili jsme na pauzy odpočinkové hry, abychom členstvo příliš nevyčerpávali a netýrali, ale oni jimi pohrdli a zorganizovali si buldoka, což je hra, u níž se zběsile běhá z jednoho konce louky na druhý).

Vpodvečer jsme dorazili na naše oblíbené místo, kde se konalo několik Řádů skautské vařečky, a tam jsme se utábořili.

Do Heřmánek už to bylo jen kousek, takže v neděli jsme si přispali a po uvaření a sbalení ještě hráli hry, než jsme vyrazili na posledních pár kilometrů. U Maria Skály jsme pojedli a o půl třetí už nám jel vlak.

Ušli jsme 20 km, všichni jsme to pěkně zvládli, mnozí byli skvěle samostatní, mnozí pilně pomáhali mladším. Díky všem, byla to fajn akce!