Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předtáborovka na Klokočově, 11.-13.6.2021

15. 6. 2021

dsc_0623.jpgDobrá věc se podařila, můžeme ještě letos vyrazit i na víkendovou výpravu! V hojném počtu v pátek odpoledne, řádně testováni, odjíždíme do Klokočova a osidlujeme tamní železniční zastávku, která dnes slouží jako základna oderského ČSOP. Krocani a Lamy si staví stany, opékáme buřty a po krátké seznamovací hře trávíme večer badmintonem a jinou volnou zábavou na louce.

Sobotní dopoledne patří průzkumu. Za Heřmánkami brodíme Odru, což pro mnohé je největší zážitek výpravy, a houštinami šplháme na vyhlídku na Švédské skále. Cestou zpět nás chytne déšť, takže je to správně dobrodružné.
Odpoledne hrajeme v týmech hry zaměřené na spolupráci, uzlujeme a zpíváme.

Večer Krocani a Lamy vyrážejí na tříkilometrový noční pochod s rozmanitými úkoly. Ačkoliv po vyhlášení hry hýřili obavami, že tam zahynou, vracejí se v pořádku a spokojení.

Neděle patří zase týmovým hrám - luštíme hlaholici, v roli party bakterií rozkládáme různé odpadky (naše slavná ekologicko-sportovní hra), dojde i na plnění Stezek, psaní kroniky a debatu o oddíle. Přes poledne vaříme, uklízíme a před odjezdem vlaku ještě stihneme zahrát buldoka a zhodnotit výpravu.

Bylo to moc fajn, nováčci šikovní, už se těšíme na tábor!

 

Náhledy fotografií ze složky Předtáborovka na Klokočově, 11.-13.6.2021