Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předtáborovka na Ochozech, 19.-21.6.2020

22. 6. 2020

Jediná jarně-letní výprava, která se mohla letos uskutečnit, se odehrála za mimořádně deštivého počasí, ale i přesto jsme si ji jaksepatří užili - byli jsme rádi, že jsme zase spolu a že i tábor už je za dveřmi.

V pátek jsme odjeli do Bystřice pod Hostýnem a po menším bloudění dorazili na chalupu. Využili jsme toho, že ještě nepršelo, a udělali si oheň a opékali. Ve zbytku večera se neorganizovaně povídalo a hrály hry.

dsc_0482.jpgSobotní dopoledne bylo věnováno velké hře čtyř týmů, které v různých disciplínách (skládání vlaštovek z papíru, překážková dráha, hledání rozdílů, předávání zprávy popaměti, první pomoc apod.) získávaly suroviny na bramborový guláš, který si poté na ohni vařily k obědu. Zejména nejstarší Krocani si to užili a vůbec jim nevadily dešťové přeháňky.

Odpoledne se rozpršelo silněji, a tak jsme u kamen zpívali a hráli hry a zkoušeli táborové divadlo.

V neděli jsme vrazili na kraťoučkou procházku po okolí, při níž trojice měly opatrovat pás toaletního papíru, aby se neroztrhnul - celou procházku nevydržel nikomu. Poté jsme si připomněli Miladu Horákovou a rozluštili její poslední dopis.

Pak už se vařilo, uklízelo, balilo a ve tři jsme přes bahno, louže a potůčky vykročili zpět do Bystřice na vlak.

 

Náhledy fotografií ze složky Předtáborovka na Ochozech, 19.-21.6.2020