Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvánoční vyrábění, 6.12.2014

8. 12. 2014

Počasí nám zase jednou udělalo čáru přes rozpočet – nejenže spousta lidí chyběla, ale nedalo se jít ani na plánovanou polodenní výpravu do Poodří. Celý den jsme tedy strávili v klubovně.

pc062654.jpgProtože na dopoledne přišli i Cvrčci, v první půli akce převažovaly hry na seznámení a spolupráci – nejprve jsme se vydováděli u hry na strojvůdce a pak jsme hráli na roboty – trojice namíchané z členů různých družin plnily různé záludné úkoly, přičemž se neustále musely držet kolem ramen. No a zkuste v takové sestavě překračovat švihadlo, cvičit CMT, obvazovat kotník nebo kreslit hada s šátkem, když má každý nakreslit kousek . Ale všichni roboti všechno zvládli, tak jsme mohli na chvíli vyrazit na hřiště.

Nejprve jsme svatému Ambrožovi pobrali bonbóny (letos Ambrože ztvárnil Alf a to naprosto skvěle – tak akčního Ambrože jsme ještě neměli ), pak došlo na hry – krocaní ocásky, letiště v mlze a bonbón pod ešusem. Po návratu do klubovny Cvrčci s holkama vyráběli adventní věnce, klučičí část Krocanů a Papoušků hrála Sabotéra a tvořila ozdoby z hliníkových kalíšků od svíček.

pc062729.jpgPo poledni Cvrčci odešli a dorazila většina světlušek. Začali jsme velkým nácvikem koled se všemi nástroji a docela pěkně nám to šlo. Poté jsme se rozdělili na tři skupiny, které se jednak vystřídaly u pletení housek z kynutého těsta, jednak se vrhly na další vánoční rukodělky – Krocani v dílně vyráběli dárek pro oddíl, polovina Papoušků dělala adventní věnce, polovina svícny ze starých CD a kdo měl čas, stihl i pár ozdob na stromek z balicího papíru nebo korálků.

Skončili jsme družinově – Krocani probírali první pomoc při autonehodě, Papoušci si povídali o všem možném a hráli hry, z nichž některé připravili Štika a Rejsek – děkujeme! Rozloučili jsme se do nevlídného zmoklého večera.