Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řád skautské vařečky u Klimkovic, 25.3.2023

27. 3. 2023

dsc_0611.jpgSedmý ročník kuchařské soutěže o Řád skautské vařečky se odehrál na novém místě. V hojném počtu jsme vyrazili z Klimkovic údolím Polančice, cestou jsme poznávali kytky.

Před polednem jsme byli na tábořišti a čtyři týmy se hned pustily do práce. Letošním tématem byly brambory a k nim cokoliv smaženého v trojobalu, takže se pilně nosilo dřevo, stavěla ohniště, škrabaly brambory, obalovaly sýry, řízky i cuketa...

Po necelých třech hodinách bylo úspěšně hotovo, členstvo baštilo a porota ochutnávala a propočítávala body. Jako vždy se hodnotila nejen kvalita jídla, ale také úklid, ohniště, zapomenuté věci, použité zápalky, různé vychytávky a originalita a samozřejmě zapojení a spolupráce všech členů. Letos to bylo naprosto vyrovnané, i přes náročnější zadání to všichni zvládli perfektně a bez problémů. Nicméně těsné vítězství připadlo týmu Žabka, Kometa, Sasanka, Majoránka a Natálka.

Rozdali jsme diplomy a odměny a vykročili k lesnímu hřišti u sanatorií. To jsme využili k překážkovému závodu a také jsme si tam něco řekli o "nebezpečných" zvířatech. Den utekl jako voda, za chvíli nám jel autobus a v šest jsme byli doma.