Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skauting doma, březen-duben 2021

14. 4. 2021

Od poloviny února do poloviny března probíhala poslední a největší z dálkových soutěží. Nesla název „Cesta na tábor“ a za splněné úkoly se získávaly symbolické kilometry ze Studénky na tábořiště. Úkoly opět byly rozmanité (stavba skautských sněhuláků, další zkoušky obraznosti, kvíz na odhadování, psaní pozitivních vzkazů ostatním, vaření, příprava programu na tábor…), největší úspěch měla „výprava“ do zámeckého parku v Nové Horce, kde se hledal poklad, objímal památný strom, fotily umělecké snímky zámku a tak podobně.

bh1.jpgZa březen jsme stihli hned dvoje online schůzky – první byly klasické s hrami a skautskými tématy, poté jsme se odvázali a uspořádali schůzky tvořivé: s vlčaty a světluškami jsme vyráběli zapichovátka do květináčů a ptáčky z kolíčků na prádlo, s Krocany a Lamami jsme pekli ovocné buchty s čokoládou a oříšky.

Protože na zmíněnou výpravu do Nové Horky vyrazilo nečekaných 16 členů a dostali jsme řadu pochval od nich i rodičů, na duben jsme připravili něco podobného. Výprava probíhala v Poodří, kolem rybníků za Šplíchovem. Účastníci podle plánku hledali tři stanoviště, na nich řešili různé záludné přírodovědné hádanky, cestou navíc sbírali odpadky a fotili přírodu. Ačkoliv počasí v daném období bylo převážně chladné s dešťovými i sněhovými přeháňkami, zúčastnilo se úžasných 19 lidí.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dálková soutěž "Cesta na tábor"