Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skautská pošta 1918 - hra po Studénce, 3.11.2018

5. 11. 2018

dsc_0718.jpg

První listopadová sobota tradičně patřila hře v ulicích Studénky a v letošním jubilejním roce se nemohlo téma týkat ničeho jiného než vzniku republiky. A tak jsme se stali kurýry skautské pošty, jejichž úkolem bylo prokázat schopnost orientace po městě, vyřešit několik šifer a kvízů týkajících se státních symbolů a historie, na zadané adrese sdělit správné heslo a nenechat se chytit odpůrci samostatné republiky.

Nakonec se všechny tři týmy sešly a návštěvou je poctil samotný T. G. Masaryk. Zazpívali jsme mu jeho oblíbenou píseň Ach synku synku, poděkovali všem, co se zasloužili o svobodu naší země a popřáli jí do budoucnosti. Po česko-slovenské hymně pak nezbylo než z úkrytu vyzvednout symbolickou odměnu a vrátit se do klubovny.

Dnešní den přinesl dvě šokující překvapení: jednak i přes pošmourné počasí s mrholením dorazili téměř všichni, jednak letos všechno našli, rozluštili, nikde nezabloudili, a tak nejenže jsme nedobíhali ke klubovně na poslední chvíli, ale skončili jsme ještě před setměním.