Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skautské Vánoce, 17.12.2022

20. 12. 2022

dsc_0657.jpg

Letošní Vánoce po dvouleté covidové pauze proběhly zase tak, jak jsme dříve byli zvyklí. Dopoledne jsme šli zazpívat koledy klientům Domova pokojného stáří v Butovicích a Fox nám v rámci své odborky zorganizoval prohlídku místního kostela.

Přesun do klubovny byl vcelku náročný, protože napadlo zcela nezvyklé množství sněhu, takže jsme pěkně vymrzli.

Slavnostní část akce jsme začali promítáním videa z Výročního splazu a udělováním různých splněných zkoušek, následovalo Dinovo kouzelnické vystoupení a Foxova hra s tematikou vánočních zvyků. Protože jsme ještě nebyli dostatečně vyzpívaní, došlo i na pár písniček, zkoušeli jsme i Tichou noc anglicky a latinsky. Nechyběl tradiční vánoční kvíz se záludnými otázkami ohledně tradic českých i zahraničních a také soutěž v odhadování počtu kuliček ve sklenici (letos vyhrála Žabka). 

A pak už konečně vypuklo netrpělivě očekávané rozbalování hromady dárků (letos se jich sešlo 235). Oddíl dostal spoustu čajů a hořlavin, z dotací jsme si nadělili další stan, míč, lano, boby a další. Ani jednotlivci neodcházeli s prázdnou, mnozí si připravili víc než jen tři "povinné" dárečky. Všem moc děkujeme!

Protože se to celé trochu protáhlo, tradiční prskání prskavek jsme si nechali na leden a v pět se rozloučili.

 

Náhledy fotografií ze složky Skautské Vánoce, 17.12.2022