Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skautské Vánoce, 18.12.2021

21. 12. 2021

dsc_0067.jpgLetošní oddílové Vánoce byly netradičně zkombinovány s malou výpravou do Poodří. Díky tomu, že pokleslo množství nemocných či izolovaných členů, vyrazili jsem v nečekaně hojném počtu.

Vzali jsme to kolem Oderské lávky a Slaňáků až k lesu, kde proběhla velká hra družin. Každá družina měla splnit 7 úkolů, které si vylosovala pomocí hrací kostky. A tak se skládaly tangramy, řešily kvízy o přírodě, fotily vánoční skupinové fotky, lezlo na strom, hledalo jmelí či zpívaly koledy.

Cestou jsme stihli ještě pár menších her a v jednu hodinu byli v klubovně. Po pauze na oběd vypukl klasický vánoční program - přijímání nových členů po úspěšně zvládnutých nováčkovských zkouškách, koledy a vánoční trojboj (kvíz o zvycích, odhadování počtu fazolí ve sklenici a anketa mezi ostatními členy), který vyhrála Bílá šestka světlušek.

No a samozřejmě hromada dárků, letos konkrétně 283 (odhadovací soutěž vyhráli Kuky a Vojta). Dostali jsme toho spoustu i pro oddíl, výtvarné potřeby, věci do kuchyně, mlsání apod. - moc všem děkujeme!

Nakonec jsme si ven šli vyprskat prskavky a popřát oddílu do nového roku a v pět už jsme se loučili.

 

Náhledy fotografií ze složky Skautské Vánoce, 18.12.2021