Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportovní výprava na Svinec, 20.9.2014

23. 9. 2014

Vybrat termín pro zářijovou výpravu představovalo těžké dilema, neboť druhý zářijový víkend v uplynulých deseti letech asi sedmkrát naprosto propršel a třetí víkend výpravě konkurují Dny NATO. Nakonec jsme se rozhodli, že než být s celým oddílem zavření v klubovně, to raději pojedeme ven jen s částí oddílu, a bylo to dobré rozhodnutí. Minulou sobotu pršelo, dnes šla půlka oddílu na letadýlka, my ostatní jsme ale ráno vyrazili na první výpravu letošního roku.

p9201869.jpgAutobus nás zavezl do Nového Jičína a našim prvním cílem bylo hřiště na Skalkách. Na houpačkách a jiných atrakcích jsme se vyřádili všichni bez rozdílu věku (že, Babočko ), takže jsme tam strávili dost času. Pokračovali jsme na fit-stezku složenou z různých překážek, které jsme využili ve dvou závodech. Čekalo nás přelézání a podlézání zábradlí, udržování rovnováhy, malá lezecká stěna, kliky apod. Nejrychlejší byli Mirek z Krocanů a Denča a Pery z Papoušků.

Vystoupali jsme na travnatý vrchol Svince, který nás potěšil krásnými výhledy a terénem vhodným k válení sudů. Poté jsme absolvovali napínavý sestup příkrým svahem k Oční studánce, kde jsme si při hře s čísly prověřili svou paměť a ti nejlepší – Šyška, Kimi a Míša – splnili zkoušku Hada pamatováka. Hadí zkoušky jsou novinkou letošního roku a dnes také všichni účastníci ušli prvních 11 kilometrů do zkoušky Hada poutníka.

Pak už byl nejvyšší čas se zase jinou cestou vrátit na Skalky a po krátké přestávce pokračovat do Jičína. Zastavili jsme se ještě na zdejším památkově chráněném náměstí a kreslili staré domy, ale pak už jsme rovnou chvátali na vlak. Taktak jsme stihli výpravu zhodnotit a v pět jsme byli doma.