Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střediskové sázení stromků v Poodří, 12.10.2013

13. 10. 2013

V noci pršelo a ráno byla mlha, ale brzy se rozplynula a my jsme si užili teplého dne plného sluníčka a ba­revného listí.

pa129400.jpgVlakem jsme dojeli do Polanky. U rybníka Velký Váček jsme měli sraz s ostatními oddíly našeho střediska (Polanka a Jukijové) a s lidmi z ČSOP. Pan Bartoš nám nejprve povykládal něco o Odře apod. a pak jsme se pustili do prá­ce. Bylo třeba vyměnit asi 40 stromků, které zde byly vysazeny dříve, ale uschly. Bylo nás dost, práce šla pěkně od ruky, a tak už před polednem jsme byli hotovi.

Vůdcové oddílů na hrázi uspořádali improvizovanou střediskovou radu, ostatní se přesunuli na louku, kde došlo na spoustu společných her. Rozloučili jsme se před druhou hodinou oddílovými pokřiky.

My jsme na lou­ce ještě zůstali, abychom potrénovali frisbee, prověřili při hře svou všímavost a v rámci sportovních úkolů Stez­ky se s neočekávaným nadšením vrhli na lezení po stromech. Poslední hru jsme museli zrušit, protože víc než polovina lidí s sebou neměla šátek – nezapomínejte si nosit věci!

Slunce se sklánělo k západu, když jsme se kolem rybníků s labutěmi vraceli zpět na zastávku. Cestou jsme stihli ještě hru na rytíře a hodnocení výpravy a v pět jsme byli ve Studénce.

Papoušky jsme vrátili rodičům, Krocani a elitní Papoušek Vlk šli ještě na hodinku pracovat do klubovny – vyráběly se nástěnky, natíraly dveře, uklízelo po malování apod.

Děkuji všem za odvedenou práci! Dnes jste vykonali velký dobrý skutek pro přírodu.