Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství zamčené truhly - zahajovací hra, 9.9.2016

12. 9. 2016

Tak nám to zase začalo. Druhý zářijový pátek jsme zahájili nejen nový skautský rok, ale zároveň jsme vstoupili i do třetího desetiletí Bílých hadů.

To již tradičně proběhlo formou velké hry určené všem našim členům i zájemcům mimo oddíl, kterých se letos sešlo slušné množství. Takže nebyl problém udělat z hráčů pět týmů a šlo se na věc.

dsc_0283.jpgCílem hry tentokrát bylo získat klíč od nedobytné truhly s pokladem, která od samého začátku přitahovala zvědavé pohledy účastníků. Týmy musely překonat devět záludných úkolů, jako přenášení vody ve vlastnoručně poskládaných papírových kelímcích, jízdu na dvoukoláku, lanovou překážku, míření, řezání dřeva, boj se strážcem klíče, chůzi siamských paterčat a další. Velice fotogenické bylo sbírání hub v území hlídaném Dědečkem Hříbečkem a jeho věrným trpaslíkem, kteréžto role ztvárnili Šyška a Radek a pěkně se u toho zapotili. Díky moc jim i ostatním Vorvaňům!

Hráči se se vším úspěšně vypořádali a poskládali zprávu, která je dovedla ke třem bábovkám. V nich byly zapečené vytoužené informace o úkrytu klíče.

Rozdělit poklad byla otázka chvilky, pak se ještě zájemcům rychle rozdávaly přihlášky a za mírného smrákání jsme se loučili. Trochu se to protáhlo, ale zdá se, že spokojenost byla na straně hráčů, přihlížejících rodičů i organizátorů. Tak snad nám to bude klapat po celý rok.