Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třídenní výprava na Líheň a do Olomouce, 11.-13.5.2012

14. 5. 2012

Byl horký slunný den a my jsme odjeli vlakem a autobusem do Vésky u Olomouce, odkud jsme pokračovali pěšky na srub. Po zabydlení vyráželi nováčci do lesa, kde po splnění úkolu dostali skautská trička. Poté jsme uvařili anglický čaj a vypukla čajovna, při níž nám roveři líčili zážitky ze své výpravy do Londýna a promítali fotky. Oddílová rada pak ještě řešila tábor, ostatní už šli spát.

 

f--035-.jpg

Sobotní zamračené a chladné ráno jsme zahájili rozcvičkou. Hned po snídani jsme vyrazili na průzkum zdejší malebné a nečekaně divoké krajiny. Cestou jsme poznávali kytky, lezli na posed, objevili zatopený lom a nakonec zmokli.

Pršelo skoro celé odpoledne, takže program se z větší části odehrával u kamen. Po obědě jsme si s úspěchem zahráli Radkovu hereckou hru, mladší členové absolvovali instruktáž o správném balení batohu, starší nacvičovali improvizovaný transport, proběhla vlčácko-světluščí soutěž (šifry, kroj, obvazování, uzel, poznávačka), kterou vyhrála Niki. Družiny také hledaly a skládaly ústřižky rozstříhané zprávy, která byla úvodem k letošní táborové hře.

K večeru se vyčasilo, tak došlo na turnaj v badmintonu. Letošním vítězem se stal Radek. Po večeři jsme hráli na vlkodlaky a na krvavé koleno a po čtení na dobrou noc šli spát.

 

Nedělní ráno bylo slunečné, ale chladné. Po rozcvičce a snídani jsme se sbalili, uklidili srub, zahráli si pár menších her včetně dalšího úseku Kriminálky (zvítězili Čmeláci) a poté vykročili na autobus, abychom se přesunuli do Olomouce.

Kulturní část výpravy jsme začali prohlídkou katedrály sv. Václava včetně přilehlé krypty, což bylo velmi zajímavé. Hlad nás hnal na Horní náměstí, kde se družiny vrhly do obchodu, aby si nakoupily něco k obědu. Měly to zpestřeno tím, že se musely vejít do rozpočtu 30 Kč na osobu. Pojedli jsme na lavičkách pod orlojem, završili oběd zmrzlinou a pokračovali přes Dolní náměstí do botanické zahrady.

Nutno podotknout, že o každém zajímavém objektu si někdo připravil několik informací, takže jsme si značně rozšířili obzory. Kromě toho také probíhala fotosoutěž na téma architektura. Botanickou zahradu jsme si důkladně prošli, vydováděli se na hřišti a spěchali na vlak. Cestou už někteří usínali. Povedená výprava skončila v sedm hodin ve Studénce na nádraží.