Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend na Elišce, 6.-8.5.2022

10. 5. 2022

dsc_0073.jpgPrvní květnový víkend jsme prožili na oblíbené základně Elišce u Fryštáku. Po příjezdu a zabydlení jsme u krbu zpívali a trénovali uzlování, skautská sekce ještě měla poradu o táboře a pak už se šlo spát.

V sobotu dopoledne mírně pršelo, takže jsme opět zpívali, malovali na kamínky, hráli scénky o zdvořilém chování a trénovali bezpečnost a práci s nožem.

Po obědě se vyjasnilo, a tak jsme vyrazili na krátkou procházku na místní skály. Po návratu skauty čekala povedená vědomostní soutěž s tematikou státních symbolů a svátků a vlčata a světlušky zatím tvořily obrázky z přírodních materiálů. Večer následovaly akční hry na louce, jako buldok a schovka po tmě.

V neděli byl státní svátek, takže jsme den zahájili nástupem se vztačením státní vlajky, aby nováčci tušili, co je čeká na táboře. Poté vypukl lesní golf - čtyři týmy měly pomocí florbalky přepravit tenisák po asi půlkilometrové trase terénem. Nováčci se pak učili rozdělávat oheň a starší závodili v přepalování provázku na čas.

Následoval oběd, úklid (zvládnutý skvěle a rychle díky množství spolehlivých starších skautů), balení a odchod do Fryštáku na autobus. Cestování bylo únavné, ale už v pět jsme byli doma.

 

Náhledy fotografií ze složky Víkend na Elišce, 6.-8.5.2022