Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava Cvrčků do Šostýnských lesů, 8.5.2013

9. 5. 2013

Protože tábor už klepe na dveře, naplánovali jsme Cvrčkům celodenní výpravu s jízdou vlakem, abychom prověřili jejich fyzickou a svou psychickou odolnost.

Za pěkného rozkvetlého dne jsme se sešli na nádraží ve chvályhodně hojném počtu (osm Cvrčků a tři Vorvanice). Motoráček nás odvezl do Kopřivnice a pak už jsme se vydali po svých k lesu.

U Husovy lípy proběhla první z mnoha svačinových přestávek, zahráli jsme si na slepou bábu a popřáli Štěpánce k narozkám. Poté jsme kamenitou cestou stoupali do Janíkova sedla, cestou jsme četli pohádku o pampelišce, opět svačili, poznávali kytky, dělali letadla apod.

p5086765.jpgV Janíkově sedle jsme pro změnu svačili a Cvrčci různě neorganizovaně dováděli. Než jsme stihli vyhlásit hru, začalo pršet. Navlékli jsme pláštěnky a zalezli se schovat do hustého lesa. Sestra čarodějnice Babočka začala prosit sluníčko, aby vylezlo, a ono to skutečně udělalo. Lilo však dál, a tak Cvrčci Babočku správně upozornili, že je potřeba poprosit ještě ten déšť. Tak Babočka prosila déšť, aby odešel do Studénky zalít jí zahrádku, k čemuž se mnozí Cvrčci přidali, že jejich zahrady by to taky potřebovaly. Za pár minut déšť ustal. A netrvalo dlouho a začali telefonovat rodiče, jestli žijeme, že ve Studénce padají kroupy…

Vydali jsme se dál, u Raškovy skály jsme si zahráli hru s házením míčků, a aby náhodou někdo nezhynul hladem, opět jsme svačili. Další cestu jsme si zpestřili hledáním poschovávaných kaštanů (nejúspěšnější byla Beruška) a zanedlouho jsme byli na zřícenině hradu Šostýna. Tam zcela výjimečně nikdo nevyžadoval svačinu, neboť se všichni s nadšením vrhli na průzkum hradu. Holky se vyšplhaly do výklenku, který v dávných dobách hradním pánům sloužil jako spižírna (vešly se do něj všechny tři) a kluci je pak museli hledat…

Protože se začaly vracet mraky, seběhli jsme zpět k Husově lípě, kde jsme všem účastníkům předali zasloužené oplatkové medaile, a spěchali do Kopřivnice. U nádraží jsme se všichni nahrnuli do Penny Marketu pro nanuky, protože všichni s sebou dostali penízky na něco dobrého, a tak se celý den těšili, až si budou moci něco koupit.

Výpravu jsme završili nanejvýš radostně – v parku na houpačkách. Až do té chvíle jsme si mysleli, že obvyklá míra hluku, který Cvrčci vydávají, se už nedá moc zvýšit, ale na houpačkách se ukázalo, že bez problémů dá.

Pak začalo pršet, takže poslední chvíle jsme strávili v čekárně a za chvíli přijel vlak. Rozloučili jsme se před pátou na nádraží plní zážitků.

Soutěž o nejšpinavějšího účastníka vyhrál (opět) Jindra, ale konkurence tentokrát byla veliká :-).

Na závěr bych ráda Cvrčky pochválila za to, jak pěkně výpravu zvládli i přes výkyvy počasí, neremcali, byli aktivní a plní zájmu a rozhodně jsou šikovní, že se umějí zabavit i sami a jenom nečekají, co si pro ně připraví ostatní.