Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava do Poodří 22.5.2021

23. 5. 2021

dsc_0143.jpgNezalekli jsme se předpovědi počasí a po osmi měsících konečně vyrazili na výpravu. Trasa vedla lesem Podliští, přes Petřvaldík a kolem Bílovky a rybníků zpátky ke klubovně.

Program sestával ze dvou témat: jednak jsme se při různých hrách dozvěděli spoustu informací o CHKO Poodří - proč se zdejší krajina chrání, co vzácného tu žije a roste, jak vznikají meandry a slepá ramena, jak žije moták pochop, kterého má Poodří ve znaku, a hodně povedená byla taky Kimova hra s názvy zdejších rybníků.

Druhým velkým programem byla soutěž družin v rozmanitých disciplínách, jako je štafeta se svíčkou, všímavost a slovní zásoba, focení, skautské znalosti, hledání dopravních značek a taky zpěv vánoční koledy, protože podle toho, kolik bodů která družina získala, tolik směla na konci dne rozbalit dárků, které oddíl dostal k Vánocům.

Sice jsme dvakrát zmokli, ale předpověď jako obvykle byla horší než realita, a na posledních pár kolimetrů a na závěrečné rozbalování dárků u klubovny už nám svítilo sluníčko.

Ačkoli v původním plánu na tento víkend byla třídenní výprava, i tak jsme si to užili a zjistili, že máme statečné a odolné nováčky :-).

 

 

Náhledy fotografií ze složky Výprava do Poodří 22.5.2021