Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava na Elišku, 24.-26.5.2019

28. 5. 2019

zdsc_0528.jpg

Po deštivém období se vyčasilo a my jsme v počtu 21 lidí vyrazili na oblíbenou Elišku k Fryštáku. V pátek večer jsme se jen zabydleli, vlčata a světlušky vyráběli pomůcky na tábor a Krocani vyrazili na dlouho očekávaný noční pochod. Cílem byl asi 5 km vzdálený hrad Lukov, respektive volně přístupná hradní věž přebudovaná na vyhlídku. První půle trasy vedla rozbahněnými lesními cestami necestami, také přeskakování potoku ve tmě stálo za to, ale pak už jsme došli na značku a ta nás dovedla až ke hradu. Na vyhlídce proběhla menší žranice a také jsme telefonátem udělali radost Mirkovi, který se nemohl zúčastnit. Zpáteční cesta za svitu hvězd ubíhala rychle, když už jsme věděli kudy jít, a v jednu jsme byli zpět na základně.

Sobotní dopoledne měli Krocani volné, aby dospali noční pochod, a na Lukov pro změnu vyrazily světlušky a vlčata. Zrovna tam probíhal Den s Lesy ČR, a tak jsme si mohli vyřešit pár přírodovědných her a hlavně pohladit puštíka, netopýra a kunu, což byl zážitek dne. Na základně už nás čekali naši skvělí Krocani s uvařeným obědem.

Odpoledne jsme strávili menšími programy, scénkami s tematikou společenského chování, hrou o skautském slibu, vlčata také blbnula u potoka a padala do něj. 

Po večeři došlo na písničky u krbu a Krocani opět ponocovali - tentokrát se bavili a dojímali nad starými videi z akcí.

V neděli se tři týmy utkaly v soutěži všestrannosti - měli proběhnout co nejrychleji trasu s létajícím talířem, co nejdéle udržovat oheň z množství dřeva, které se vejde do ešusu, natočit do limitu co nejvcíce živočichů a prokázat vědomosti získané na schůzkách.

Pak už se vařilo, balilo, uklízelo a před půl druhou jsme vykročili na autobus. Byla to fajn akce.

 
 

Náhledy fotografií ze složky Výprava na Elišku, 24.-26.5.2019