Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava na Šípkové pastviny, 29.3.2014

31. 3. 2014

Vyrazili jsme z Ženklavy cestou necestou podle buzoly na Šípkové pastviny. Byla mlha, což se ukázalo jako výhoda, protože jsme aspoň neviděli kopec, na který jsme se museli vyšplhat. V závěru byl výstup do skoro kolmé stráně opravdu výživný, ale všichni to statečně zvládli. Nahoře na pastvinách nás čekal další bojový úkol, a to v mlze trefit na tábořiště U Velké sosny. I to se podařilo, takže po krátké honičce na mlhavé louce jsme nasbírali dřevo, rozdělali oheň a ve třech skupinách dali se do kuchtění oběda – těstovin a guláše. Pošmákli jsme si a mezitím se vyjasnilo a byl krásný den.

p3290188.jpgZahráli jsme si ještě dvě hry – sbírání šišek poslepu a vylepšené liščí ocásky, při nichž ti, kdo s sebou neměli šátek, museli skákat po jedné noze. Poté jsme se přesunuli k lesu. Dali jsme dohromady nepříliš obsáhlé vědomosti o Karlu IV., načež si každá trojice vybrala jednu stavbu, kterou Otec vlasti nechal postavit, a měla za úkol z přírodního materiálu vytvořit její model. Všichni se s úkolem vypořádali perfektně – na Karlštejně byla vymakaná věž, Hladová zeď jako by si z oka vypadla, Karlův most měl luxusní ledolamy i sochy a univerzita se mi zdála celá povědomá .

Čas pokročil, a tak jsme se přes celé pastviny přesunuli na palouk U Borovic, kde jsme trochu trénovali házení s ringem a hlavně tam proběhl velký překážkový běh. Při něm dostaly zabrat nejen svaly, ale i mozky: skákalo se přes švihadlo, podlézalo lano s ringem na hlavě, kopal tenisák do kopce, skládal rozstříhaný pohled, přiřazovaly názvy k obrázkům rostlin atd. V krocaní kategorii zvítězil Alf, v papouščí Vlk. Pak už jsme jen seběhli do údolí na vlak a před šestou jsme byli doma – utahaní, ale spokojení. Byla to fajn výprava.