Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava na Svinec, 12.9.2020

14. 9. 2020

zdsc_0739.jpgNa první výpravu roku jsme vyrazili za krásného takřka letního počasí. Autobus nás zavezl do Nového Jičína - cestu přes město jsme si krátili soutěží ve všímavosti a zanedlouho jsme byli na Skalkách, kde nastala dlouhá pauza k dovádění na oblíbeném hřišti.

Poté jsme se přesunuli o kousek dále na fit stezku, kterou jsme využili k velkému překážkovému závodu dvojic. Všichni běželi naplno, alev kategorii mladších byli nejrychlejší Ječmen a Bobřík, u starších Méďa s Honzou.

Po krátkém odpočinku jsme začali stoupat na vrchol Svince. Do cesty nám přišla hospůdka, což bylo dobře, protože řada lidí už byla bez vody - litr je na celý den opravdu málo.

Na vrcholu jsme využili prádního rozhledu k procvičení orientace v mapě a zahráli jsem si také malou seznamovací hru. Následoval prudký sestup k Oční studánce, další odpočinek a hra týmů na téma jedovatých rostlin.

Při zpáteční cestě proběhl první úsek celoroční hry Stoupání na horu, zaměřené na posilování pevné vůle a sebeovládání - dnešním úkolem bylo dvě hodiny ovládat svou žízeň a nenapít se. Úspěšně to zvládla celá řada borců, včetně mnoha nováčků. Jen tak dál!

V Jičíně na náměstí jsme stihli zmrzku a před šestou nám jel vlak domů.

 

Náhledy fotografií ze složky Výprava na Svinec, 12.9.2020