Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční splaz na Severce, 11.-13.11.2022

15. 11. 2022

Tradiční oslavná výprava k oddílovým narozeninám se po několika letech odehrála v divočině přírodního parku Údolí Bystřice. V pátek večer jsme se zabydleli v chalupě, zahráli si malou hru a pustili si netrpělivě očekávané video z letošního tábora. Dobrovolníci pak ještě dělali dort.

V sobotu jsme vstali brzo, abychom se vlakem svezli jednu zasávku do Jívové a odtamtud vyrazili na skalní vyhlídku Malý Rabštýn. Bylo sice chladno, ale sluníčko svítilo do barevného listí a procházka kolem řeky a břidlicového lomu byla moc pěkná. Cestou došlo i na pár hříček.

Odpoledne vypukl velký výroční sedmiboj čtyř týmů organizovaný skautkami. Soutěžilo se v pantomimě, slovní zásobě, paměti, skládání puzzle a dalších disciplínách.

dsc_0250.jpg

Večer patřil hře na téma historie Bílých hadů, promítání starých fotek z akcí i soutěži v poznávání členů na fotkách z dětství a vyvrcholil lahodným dortem. Poté se ještě hrála schovka, upír aneorganizovaně se dovádělo.

V neděli jsme si zazpívali u krbu, pobavili se o nadcházejících akcích a poté družiny kolovaly po čtyřech stanovištích - hudba, týmové hry, 17. listopad a příroda.

Po obědě už jsme se balili a uklízeli a nakonec nás čekalo ještě napínavé cestování, neboť náš první vlak měl půl hodiny zpoždění. V Olomouci jsme sice tak akorát stihli náhradní přípoj, ale z půlhodinové rezervy v Přerově se rázem stala "rezerva" dvouminutová. Ale překonali jsme světový rekord v běhu z nástupiště na nástupiště a domů dojeli podle plánu.

 

Náhledy fotografií ze složky Výroční splaz na Severce, 11.-13.11.2022