Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod vlčat a světlušek, 12.5.2018

14. 5. 2018

dsc_0417.jpg

Zase po dvou letech došlo na závod vlčat a světlušek. Časně ráno jsme odjeli vlakem do Ostravy, odkud se společným autobusem pokračovalo k Hlučínské štěrkovně. Po registraci a zahajovacím nástupu to vypuklo. Obě naše družiny vyrážely na trať krátce po sobě.

Čekalo nás 10 disciplín: vyhledávání informací ve slovníku a idosu, luštění šifer, znalost přírody, komunikace (psaní pohledu, tísňové telefony, paměť), krizové situace (setkání s feťákem a telefonát na policii kvůli ukradenému batohu), orientace v mapě, první pomoc (popálenina, říznutí, vyvrtnutý kotník a bodnutí hmyzem), manuální zručnost (hřebíky, pila, skládání trička), vlast a skauting, dopravní značky.

Po samotném závodě ještě byla spousta času, a tak se členstvo vrhlo na zběsilé vydělávání stříbrňáků při různých pirátských hrách. Za ně pak nakoupili ústřižky mapy, která jim ukázala cestu k pokladu. A protože se poklad nacházel na ostrově, vydali se pro něj v doprovodu dvou zkušených pirátů na pramici.

Závěrečný nástup s vyhlášením výsledků se odehrával za blížící se bouřky. Fialková šestka se mezi 17 světluščími družinami umístila na 11. místě, Šedá šestka závodila "mimo soutěž", jinak by mezi vlčaty byla asi šestá.

Takže jsme domů přijeli s veselou a plni zážitků.

 

Náhledy fotografií ze složky Závod vlčat a světlušek, 12.5.2018