Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod vlčat a světlušek v ZOO Ostrava, 16.4.2016

18. 4. 2016

Zase po dvou letech nastal čas závodů vlčat a světlušek. Ostravské okresní kolo se konalo v zoologické zahradě, kam jsme časně ráno vyrazili v sestavě dvou soutěžních družin a tří dospěláků - Babočka doprovázela světlušky, Šyška vlčata a Zuzka pomáhala jako rozhodčí na jednom ze stanovišť.

dsc_0385.jpgCelkem startovalo 33 družin, a tak než na nás došla řada, zašli jsme se podívat na některá zvířata a podnikli jsme první nájezd na stánek s koblížky.

Na trase závodu jsme strávili asi čtyři hodiny. Disciplín bylo devět - vlast a skauting, manuální zručnost, vyhledávání informací, fyzická zdatnost, dopravní značky, logické myšlení, příroda, první pomoc a krizové situace. Obě naše družiny si to pokazily na logickém myšlení a vlčatům se nedařilo ani vyhledávání informací, ale jinak nám všechno šlo dobře, řadu disciplín jsme zvládli na plný počet bodů.

Během čekání na výsledky jsme podruhé vyplenili stánek s koblížky a pak už to přišlo. Šedá šestka byla z 16 vlčáckých družin desátá, Fialková šestka mezi 17 světluščími družinami vybojovala krásné 4. místo a tím i postup do krajského kola. Oběma družinám blahopřeji a děkuji za skvělou reprezentaci našeho oddílu!

Pak už nás čekala jen cesta domů, kam jsme rozdovádění dorazili v sedm hodin.