Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní výprava na Šostýn, 18.1.2020

20. 1. 2020

dsc_0172.jpg

Zima letos zklamala, po sněhu nebylo ani památky, a tak bobování jsme museli oželet a lednová výprava se konala na suchu. Ačkoliv nemoci a lyžáky tradičně zdecimovaly naše řady, vyrazilo nás pěkných třináct. 

Z Kopřivnice jsme vystoupali na zříceninu Šostýn, kde dva týmy podle plánku hledaly obrázky hradu a mezi nimi pak nenápadné rozdíly. Pokračovali jsme přes Raškovu vyhlídku do Janíkova sedla. Tam účastníci díky svým vytrvalým nohám a fungující paměti získali klíč k zašifrované zprávě, která jim uložila tři úkoly - uklidit 5 odpadků, zazpívat písničku a sepsat jedovaté rostliny, které znají. Za splnění pak nafasovali zápalky, párky a chleba a vypukla opékačka.

Protože čas pokročil, zamířili jsme už rovnou do Kopřivnice na bazén, kde jsme si dosyta užili plavání, skoků do vody i parní lázně. Podle plánu jsme ve čtyři měli být doma, ale kvůli neštěstí na trati se zastavila doprava a my jsme zůstali trčet v Kopřivnici na nádraží. Naštěstí několik rodičů, čekajících na nás ve Studénce, neváhalo, vyjelo pro nás a všechny nás pobralo. Mnohokrát děkujeme, zejména ty z nás, kdo automobilizované rodiče nemají .

 
 

Náhledy fotografií ze složky Zimní výprava na Šostýn, 18.1.2020